Ecole Cogge

Brussel
Jaar:
2016
Architect:
TRAIT sa/nv

Technische omschrijving

Een realisatie van aluminium lichstraten boven een sporthal, inkom & traphal. De uitdaging van het project omvat het uitwerken van een oplossing om opengaande delen voor zowel rook – als verluchting te combineren met opbouwzonneweringen langs de buitenzijde. Een uitgebreide studie naar sturing, beveiliging en technische detaillering was strikt noodzakelijk voor de realisatie van dit project.

 

Context

De lichtstraten brengen op essentiële ontmoetingsplaatsen in het schoolgebouw natuurlijk licht binnen. Licht brengt ruimte. De stijlvolle glazen luifel op de speelplaats trekt de aandacht en vormt een aantrekkelijke verzamelplaats.

De sporthal krijgt een lichtrijk accent met speels karakter door de originele positionering van de lichtstraten.

Download fiche
Forzon - project Ecole Cogge 01
Forzon - project Ecole Cogge 02
Forzon - project Ecole Cogge 03
Forzon - project Ecole Cogge 04
Forzon - project Ecole Cogge 05
Forzon - project Ecole Cogge 06
Forzon - project Ecole Cogge 07
Forzon - project Ecole Cogge 08

Share this article