Benmore Botanic Garden

Argyll
Jaar:
2009
Architect:
MAST Architects

Technische omschrijving

Realisatie van een totaalconcept in een moeilijk toegankelijke boszone. De onderhoudsconstructie die de gebogen vorm van de lichtkoepel aanneemt werd eveneens opgenomen in het ontwerp.

Context

De wereldberoemde ‘Benmore Botanic Garden’ in Schotland deed beroep op onze expertise voor de bouw van een collectieserre voor zeldzame planten. De nieuwe constructie werd geplaatst op de meer dan 200 jaar oude muren van de originele serre die voor de gelegenheid volledig gerestaureerd werden. Met zijn gebogen staalconstructie en gefacetteerd glas is deze lichtkoepel uniek in de wereld. Een bijzondere opdracht in een betoverend decor.

Download fiche
Forzon - project Benmore Botanic Garden 01
Forzon - project Benmore Botanic Garden 02
Forzon - project Benmore Botanic Garden 03
Forzon - project Benmore Botanic Garden 04
Forzon - project Benmore Botanic Garden 05

Share this article