12 juli 2018

Personeel in de kijker : Om aluminium te verwerken moet je het project begrijpen !

Martin Verlinde bij de voorraad aluminium

We spreken met Martin Verlinde, verantwoordelijke in de aluminium afdeling voor  dak- en zijramen.

 

Martin, we starten met een simpel vraagje … hoelang werk je reeds voor Deforche Construct?

1982 …4 oktober …. Dus 36 jaar.

 

Wie is Martin?

Ik ben getrouwd en heb 2 dochters en 2 kleinkinderen, ook meisjes. Ik kom dus graag werken … *lacht*    Ik hou ook van fietsen en voetbal.

 

Hoe kwam je in de metaal industrie terecht?

Oorspronkelijk kwam ik uit de houtbewerking. Ik ben begonnen als jobstudent bij Deforche en dit gedurende 2jaar. Ik kende Deforche via mijn broer, die hier ook zijn volledig leven gewerkt heeft en drie jaar geleden met pensioen is vertrokken.  Na twee jaar als jobstudent gewerkt te hebben, was ik blij om bij Deforche aan de slag te kunnen gaan.

Mijn vader zei altijd “Oj twaasn werkt, moej bluvn werken”, dat was een traditie.

Als je ergens aan de slag was, moest het werk in orde zijn en moet je zorgen dat “ze” er liggen op het einde van de maand.

 

Hoe ging het werk eraan toe zo’n 36 jaar geleden?

Ik begon in de tijd van Rik Deforche, de vader van de Peter, Steven en Karel. Het was de tijd van breedkapserres en venlo’s, dit is ondertussen geëvolueerd naar tuincentra, onderzoekcentra, … en natuurlijk Forzon projecten. Er was ook een evolutie naar dubbel glas wat ervoor zorgde dat we onze systemen dienden aan te passen. Om aluminium te verwerken moet je het project begrijpen! Je moet begrijpen hoe alles wordt gemonteerd, dat is van belang!

 

Over hoeveel systemen spreken we dan?

Doorheen de geschiedenis van het bedrijf hebben we zo’n 800 aluminium profielen ontwikkeld. We gebruiken deze niet allemaal meer, veel van de profielen zijn mee geëvolueerd met hun tijd! Na al die jaren ken ik alle courante profielen uit het hoofd!

 

Kan je even beschrijven wat je job precies inhoudt?

Mijn taak  bestaat eruit om aluminium dossiers “uit te schrijven” en voor te bereiden voor de echte productie. Tellingen, nagaan stock, bijbestellingen, voorbereiding van de bewerkingen, … Ik sta ook in direct contact met onze studie afdeling. Dit contact is belangrijk om ervaring te delen en steeds voor kwaliteit te gaan.

 

Hoe ben je persoonlijk geëvolueerd?

Toen m’n eerste chef het bedrijf verliet was het niet duidelijk wie deze taak zou overnemen. Ik heb toen een tijd lang plannen meegenomen naar huis en bestudeerd, en zo beetje bij beetje ervaring opgedaan. Ik leer iedere dag bij, want elk project is anders. Wij doen geen standaard projecten. Eigenlijk bouw je steeds meer ervaring op met de creativiteit van de bestaande ervaring.

 

Waar kijk je nog naar uit?

Nieuwe productie technologieën die mogelijks op ons afkomen, dit zal opnieuw een uitdaging worden!

 

Martin, bedankt voor je tijd! We zijn blij met zo’n brok ervaring in ons  bedrijf !

Share this article